In geuren en kleuren

Optredens van de vertelgroep.

Dalfsen, 13 november 2014
 
Wat een belangstelling! De ruimte bij de Westermolen stroomde vol bezoekers. Stoelen werden bijgesleept. 
De avond werd gepresenteerd door 'Ladyspeaker' Hilde Baarslag, terwijl de muzikale omlijsting verzorgd werd door Kees Jongbloed, gitaar.

Het eerste verhaal werd verteld door Aly Linde. Het ging over een oud kastje en werd in de streektaal verteld.
Kees de Gier vertelde het tweede verhaal: Taartje.
Klara Ruida was als derde aan de beurt met een verhaal in de streektaal. Een moeder komt tot grootse daden.
Laatste voor de pauze was Anneke Smits. Zij zong het lied: De seizoenen. Ze werd begeleid door Kees Jongbloed. Daarna droeg ze het gedicht Liften voor. Met dit komische gedicht kreeg ze de lachers op haar hand.
Greet Woortmeijer vertelde het verhaal: Het zeepaard van Volendam. Een oud volksverhaal.
Het laatste verhaal werd in de streektaal verteld door Maaike Pekkeriet. Jan, afkomstig uit Drenthe, speelt de sterren van de hemel in Carree.   

 Onder het genot van een glas wijn of fris werd in de pauze niet alleen gepraat maar ook gezongen!

I

Dedemsvaart, 22 maart 2014

De bezoekers van de Gashouder die vrijdagavond 22 maart 2014 naar het verteloptreden van vertelkring 'In Geuren en Kleuren'kwamen hebben een geweldige avond gehad. Men heeft volop kunnen genieten van uiteenlopende verhalen, afgewisseld met zang van het TUINKOOR. Deze combinatie blijkt een goede formule! 

Het TUINKOOR beet het spits af met een blokje van 4 liederen, gevolgd door vertelster Maaike Pekkeriet die op komische wijze in streektaal een verhaal vertelde over gemeenteraadsvergaderingen waarin men maar niet tot een besluit kon komen over een ontwerp voor een gemeentevlag. 

Daarna vertelde Heleen Rooseboom op beeldende wijze een liefdesverhaal waarin een oude vrouw een jonge man verleidde door middel van een zakdoekje besprenkeld met Odeur d’Amour. 

Het ontroerende verhaal van Hilde Baarslag was weer in streektaal. Zij vertelde over Maria die een zwaar leven had gehad maar sinds 20 jaar - ze was inmiddels 84 jaar- leidde ze toch weer een goed leven. 

Voor de pauze zong het koor weer. Na de pauze was het weer de beurt aan het koor, gevolgd door Greet Woortmeijer die in streektaal het sprookje van De rijke bramenplukker van Godfried Bomans ten gehore bracht. De bramenplukker voelde zich erg rijk in de eenzaamheid van de prachtige natuur om hem heen. Het liep slecht af met de man dankzij de hebzucht van anderen. 

Het laatste verhaal ging over een dinerbon en een bijzonder etentje en werd met veel culinaire hoogstandjes verteld door Kees de Gier. 

Na nog 2 grappige gedichten, uit het leven gegrepen, van Anneke Smits werd de avond vrolijk afgesloten met een Maori-liedje: Pokara Ana door het TUINKOOR. Het koor bestaat uit 12 leden en liet deze avond zeer afwisselende, vaak 4stemmige muziek horen.