Cursus Van levensverhaal tot levensboek

Door het levensverhaal aan het papier toe te vertrouwen, blijft het bewaard!

Het levensboek

Of je jong bent of oud, je hebt een leven om op terug te kijken. Soms kijk je terug omdat je een verhaal over gebeurtenissen in je leven vertelt aan kinderen, familie, vrienden of misschien wel onbekenden. Belangrijke gebeurtenissen kunnen bijvoorbeeld zijn: afscheid (van een baan) nemen, ziekte, verhuizing, geboorte, een grote reis of andere situaties. Al deze verhalen kunnen een aanleiding zijn deze vast te leggen in een persoonlijk levensverhaal of levensboek.

De Cursus

In 6 bijeenkomsten, om de 2 weken, wordt u op het spoor van herinneringen gezet. Tijdens deze cursus haalt u in een groep van maximaal 8 personen speels en serieus, herinneringen op. De ervaring leert dat deze bijeenkomsten vaak een 'feest van herkenning' zijn. De herinnering van de één roept ook bij de ander veel op. De cursus is een stimulans om het eigen levensverhaal op te schrijven en te komen tot het samenstellen van een levensboek.

Het levensboek

Het levensboek bevat persoonlijke verhalen en herinneringen van uw levensloop. Met foto's, teksten, tekeningen, gedichten, geboorte- , trouw- en overlijdensberichten ontstaat een uniek boek over een uniek mens. U kunt veel plezier beleven aan het maken van het boek!

 

Werkwijze

Tijdens de cursus ligt de nadruk op het gesprek met elkaar: met behulp van verschillende werkvormen worden herinnering- en opgehaald. U kunt tijdens de bijeenkomsten aantekeningen maken; het echte schrijven doet u thuis.
Daarvoor krijgt u suggesties mee naar huis.


Liever individueel? Dat kan nu ook! 
Data, aantal sessies en tijdstip in overleg.